Musical Hugo de Groot opnieuw uitgesteld

De musical Hugo de Groot, die ter gelegenheid het Hugo de Grootjaar in de schouwburg van Gorinchem geprogrammeerd stond, is voor de tweede maal uitgesteld.  De producent heeft dat besloten vanwege de beperkende coronamaatregelen die nog altijd van kracht zijn.

 

Weliswaar zijn vanaf 5 juni weer kleinschalige voorstellingen in schouwburgen en concertzalen mogelijk, maar het maximum van vijftig toeschouwers dat is gesteld, maakt dat het onhaalbaar is de musical nu op de planken te brengen. Testen voor toegang is voor producent ‘Goedemorgen Theaterproducties’ vanwege de onduidelijkheid en de omslachtigheid van de regels geen optie.

De voorstellingen waren al een keer uitgesteld. Aanvankelijk was het de bedoeling de musical te laten spelen in de tweede helft van maart rondom de 400e gedenkdag van de vlucht van Hugo de Groot uit Slot Loevestein op 22 maart. Toen gold nog een complete lockdown. Men hoopte dat in juni de theaters weer normaal konden draaien, maar dat blijkt niet het geval.

De geplande voorstellingen worden nu vier weken opgeschoven naar de periode 30 juni t/m 18 juli. Degenen die al kaartjes hebben, zijn geïnformeerd en krijgen een nieuwe datum aangeboden. Wie dan verhinderd is, kan met een voucher een ander moment kiezen of contact opnemen met de producent..

Nog niet alle voorstellingen zijn uitverkocht. Via de website van de producent kunnen nog tickets worden besteld.

1 juni 2021
hugodegroo
Uncategorized